HEERHUGOWAARD - Op de dag dat de club bekend maakte dat trainer/coach Theo Krom na dit seizoen vertrekt hebben de handbalsters van KSV een belangrijke zege behaald. Zaterdagavond werd Stevo uit Geesteren met 33-27 verslagen.

KSV eindigt het jaar 2023 zodoende op een zesde plaats in de Tweede Divisie met tien punten uit tien wedstrijden. Gezien het feit dat KSB dirt seizoen al driemaal met slechts één punt verschil verloor hadden dat er ook zomaar meer kunnen zijn, maar gezien de langdurige blessures van onder meer Nika Reus en Shannen Ursem en de zwangerschap van keepster Brenda de Boer mag men halverwege ht seizoen tevreden zijn in 't Kruis. Zeker ook omdat juist daardoor nieuwe talenten aan het venster kloppen bij de selectie van Krom, zoals de jongelingen Rosali Rood en Mirthe Pieneman.

Tegen Stevo begon KSV sterk en wist men tot aan de rust een comfortable voorsprong op te bouwen: 20-13. Bij aanvang van de tweede helft bleek die voorsprong echter niet zo comfortabel want de thuisploeg was even niet bij de les en zag Stevo naderen tot op één punt: 27-26. Mede dankzij de ervaren krachten als Rosina Vreeburg, Judith Groot, Jonna Lemstra en Jacqueline Köhne, goed keeperswerk van Isa Stam en de doelpunten van Sam Wagenaar, herstelde men zich echter weer door uiteindelijk toch met zes doelpunten verschil te winnen: 33-27

Voor KSV duurt de winterstop niet lang want op 6 januari staat al de inhaalwedstrijd, thuis tegen DSVD DS2, op het programma.

Doelpunten KSV: Wagenaar (7), Groot (6), Vreeburg (6), Köhne (5), Lemstra (4), Brink (2), Balm (2), Botterhuis (1)