HEERHUGOWAARD/SCHOORL - Zowel Hugo Boys (3e Klasse B) als KSV (4e Klasse A) zijn nog altijd niet gevrijwaard van degradatiezorgen. KSV wist rechtstreekse degradatie af te wenden door bij Duinrand S te winnen. Voor Hugo Boys wordt de situatie zeer zorgelijk na een thuisnederlaag tegen Zeevogels.

Op het eigen complex in De Noord bleek Hugo Boys zondag niet opgewassen tegen Zeevogels dat na tien minuten op voorsprong kwam via een treffer van Jeffrey Kruijff. Bart Snoek zorgde nog wel voor de gelijkmaker, maar een minuut later was het Jordin Koel die de tweede Egmondse treffer maakte. Na de rust liep Zeevogels uit door de tweede goal van Kruijff en een treffer van Jos Hopman: 1-4.

Hugo Boys moet niet alleen komende zondag winnen van De Rijp, maar tevens hopen dat concurrent Ilpendam onderuit gaat tegen hekkensluiter Con Zelo. Alleen dan kan men zich via de nacompetitie nog redden.

KSV hoopt zich in ieder geval via de nacompetitie te redden. In een rechtstreeks duel met concurrent Duinrand S wist de ploeg van trainer Rowan Top met 3-5 te zegevieren. Bij rust was de stand in Schoorl nog in evenwicht (2-2) door doelpunten van Tygo Brandjes en Jasper Bakker. Na de rust wisten treffers van Dion Bestevaar, Yucel Gundogdu en Danny Konijn het verschil te maken. Bij Duinrand S, dat binnen een jaar terugkeert naar de vijfde klasse eindigde men het duel ook nog eens met negen man na twee rode kaarten.

KSV sluit zondag de reguliere competitie af met een thuisduel tegen De Koog. Daarna mag men zich via de nacompetitie proberen te redden.