HEERHUGOWAARD - KV Apollo staat na vier wedstrijden in de zaalcompetitie op twee overwinningen en twee nederlagen. Afgelopen zaterdag bleek koploper Oosterkwartier net te sterk voor de Heerhugowaardse korfballers.


In de Deimoshal gaf de ploeg van trainer Arno van der Vliet de gasten uit Haarlem uitstekend partij. Mede dankzij de schotkracht van Rik Zonneveld, in dit duel goed voor zeven treffers, bleef men lang in de wedstrijd en het verschil was bij rust dan ook miniem: 12-13.

Uiteindelijk schakelde Oosterkwartier in het tweede bedrijf een tandje bij en dat leverde een 18-22 stand voor de gasten op. Oosterkwartier blijft zodoende de koploper in 2F, alwaar Apollo het met een gedeelde vierde plaats moet doen.

Deze vierde plaats deelt men ondermeer met DSO en dat is komende zaterdag in een heuse derby in Alkmaar de volgende tegenstander. Het duel begint om 16.45 in Sporthal Oosterhout.

Scores KV Apollo: Rik Zonneveld (7), Martijn Dreumer (4), Niels van Bekkum (2), Coen van der Vliet, Lotte Doedens, Cindy Keizerwaard, Emmy Montijn, Minke Entius