ZUID-SCHARWOUDE/ALKMAAR - Zowel LSVV als BOL hebben zich weten te plaatsen voor de tweede ronde van de KNVB-districtsbeker. Beide Langedijker verenigingen wisten doordeweeks hun bekerwedstrijden te winnen.

Tweedeklasser LSVV, dat in competitieverband pas één punt wist te pakken, kon in de thuiswedstrijd tegen derdeklasser Spirit '30 het moraal iets opkrikken. Onder leiding van scheidsrechter Roelof Luinge won de ploeg van trainer Gidon Reinders Folmer, na een 2-0 ruststand, met 3-1 van de gasten uit Hoogkarspel, Namens de thuisploeg werden de doelpunten gemaakt door Finn Groot (2) en Colin Vennink. De bij Spirit '30 debuterende Tristan Dorenbos kon namens de gasten de eer nog redden.

Vierde divisionist BOL plaatste zich zoals verwacht tegen vijfdeklasser Alcmaria Victrix (zat.). Op Sportpark Egmonderhout stond de ploeg van trainer Erwin Tump bij rust al met 3-0 voor door treffers van Timon Plak (2) en Piet Halman. Het strijdende Alcmaria kwam kort na rust iets dichterbij door een fraaie vrije trap van Mo Ajnane. Thijs Dalmolen bracht de marge weer op drie en met een doelpunt tegen zijn voormalige club bepaalde Ruben Beentjes de eindstand op 5-1.