ZUID-SCHARWOUDE - LSVV is al vier weken ongeslagen en wist dat zondag luister bij te zetten met een knap resultaat tegen de nummer twee in de stand, Westfriezen. Op Sportpark Voorwaarts eindigde het duel in 1-1 waardoor de gasten de achterstand op koploper HSV zien oplopen tot zes punten.

De thuisploeg van trainer Gidon Reinders Folmer kwam met name voor rust uitstekend voor de dag en dwong het hoger geklasseerde Westfriezen regelmatig terug. De voorsprong na twintig minuten, ontstaan uit een prachtige aanval en afgemaakt door Boy Kansen, was dan ook terecht. Vanuit het niets kwamen de gasten uit Zwaag echter nog voor rust op gelijke hoogte toen na een corner Tom Overtoom wist te scoren.

Trainer Joep Groen probeerde in de rust de orde te herstellen bij zijn ploeg waardoor Westfriezen in de tweede helft beter voor de dag kwam. Naarmate het duel vorderde werden beide ploegen ook slordiger en bleef het dus bij 1-1.

Westfriezen kan komende zondag weer dichterbij HSV komen als de koploper op bezoek komt in Zwaag. LSVV, inmiddels achtste in de stand, moet de goede reeks van de laatste weken afsluiten met een uitduel bij Flevo, alvorens men de winterstop ingaat.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie