HEERHUGOWAARD - Reiger Boys gaat als nummer vier van de derde klasse de winterstop in alwaar De Foresters dat als koploper doet. In een door vier rode kaarten ontsierd duel wist de ploeg uit Heiloo het beste van de ontstane ruimte te profiteren en liep na rust uit naar een ruime zege: 0-5.

Tot vlak voor de rust deden beide ploegen niet veel voor elkaar onder. Beide teams speelden met geduld en kwamen er snel uit op het moment dat de ruimte daar lag. Het duel ontbrandde vlak voor rust toen de toch al warrig leidende scheidsrechter Lang naar de stip wees toen Stijn Liefhebber over het been ging bij Mick Leijdeckers. Een makkelijk gegeven strafschop nadat Lang al eerder in het duel de nodige vreemde beslissingen had genomen. Zo kreeg Martijn Grooff geel voor een lichte overtreding waar Jermaine Pichotte er met een vermaning vanaf kwam na een stevige charge. Ook het wegwuiven na het neerhalen de doorgebroken Grooff was discutabel, en zo ook de gegeven strafschop die uiteindelijk werd benut door Spike Boersen.

Direct daarna sloeg de vlam in de pan na een overtreding van Leijdeckers op Ties de Boer. De Boer revancheerde zich handtastelijk hetgeen laatstgenoemde op rood kwam te staan en Leijdeckers op zijn tweede geel. In het tumult hierna zagen ook Sam Elzinga (Reiger Boys) en Chris Liefting (De Foresters) rood en maakte de scheidsrechter zijn beste beslissing van de middag door te fluiten voor de rust.

Met negen tegen negen bleek er na de rust enorm veel ruimte te liggen en De Foresters bleek daar direct het beste mee om te gaan en het duel binnen tien minuten te beslissen door treffers van Jens van der Flier, Hidde Postma en Daan Piet. Ondanks enkele goede reddingen van keeper Blankert kwam daar een kwartier voor tijd zelfs nog een vijfde van Melle Kruit bij: 0-5.

Door de winst neemt De Foresters de koppositie weer over van Stormvogels. Reiger Boys blijft vierde met acht verliespunten meer dan de koploper. Voor Reiger Boys wordt de competitie op 20 januari hervat, De Foresters start een week later.