SINT PANCRAS - Vrone/Berdos is door een nipte zege op Watersley uit Sittard opgeklommen tot in het linkerrijtje van de eredivisie. De ploeg van trainer Dion Ferdinandus won zaterdag met 26-24 in De Oostwal.

De Limburgers bleken een taaie tegenstander voor Vrone/Berdos en bleven, mede omdat de thuisploeg te slordig omsprong met de kansen, continu in het spoor. De thuisploeg ging dan ook met de kleinst mogelijke voorsprong de rust in.

Ook in de tweede helft verliep het scoren moeizaam al had Vrone/Berdos defensief de zaakjes op orde. Ondanks dat wist men uiteindelijk met 26-24 te zegevieren mede dankzij zeven doelpunten van Jos Kenter en zes treffers van Jari Verduin.

Vrone/Berdos staat daardoor zevende en speelt zaterdag weer thuis al is de tegenstander dan van een ander kaliber als koploper DFS Arnhem naar De Oostwal komt.