SINT PANCRAS - Vrone Handbal heeft overeenstemming bereikt met Jos Ruijter als trainer voor de Vrone Handbal Dames 1. De 38-jarige trainer zal komend seizoen als oefenmeester de damesselectie van Vrone Handbal onder zijn hoede hebben.


Jos Ruijter neemt een jarenlange ervaring als speler op Ere-divisie niveau mee en heeft hiervoor binnen de vereniging meerdere jeugdteams getraind.

De vereniging heeft het vertrouwen dat de nieuwe oefenmeester de opgaande lijn van de dames van Vrone weet door te zetten. “Voor de damesselectie waren wij op zoek naar een trainer, die met onze dames de volgende stap weet te zetten” vertelt Marcel Ligthart, de nieuwe voorzitter van de Technische Commissie. Vrone Handbal investeert al een aantal jaren in de dameslijn. Met John Zeeuw voor de groep hebben de Dames 1 afgelopen seizoenen een goede ontwikkeling laten zien. “Na het besluit van John om vanwege privé redenen te stoppen, was het de uitdaging om in deze moeilijke trainersmarkt een opvolger te vinden” zegt Ligthart, “De TC heeft veel tijd en energie gestoken in het vinden van een vervanger, waarbij uiteindelijk toch in de eigen vereniging met Jos een waardige opvolger is gevonden.”

De stap naar de Vrone Dames is voor Ruijter een mooie volgende stap in zijn carrière. “Ik speel nog bij Vrone Heren 1 in de Ere divisie en hoop met deze stap mijn kennis en ervaring toe te passen in het trainerschap” vertelt Ruijter. “De kennismaking met de damesselectie is goed bevallen. Ik kijk erg uit naar de samenwerking met de nieuwe groep.” De eerste gesprekken met bestuur, de technische commissie en spelers waren erg positief. “Ik heb een heel goed gevoel over de ambities van de spelersgroep.” zegt Ruijter.

Ook Vrone voorzitter Dick van Laar is heel content. “In de huidige trainersmarkt is het toch spannend om een geschikte trainer te vinden.” Van Laar vervolgt “Onze technische commissie heeft bijzonder veel energie gestoken in de zoektocht. Wij zijn erg content dat het uiteindelijk toch gelukt is om in eigen gelederen Jos bereid te vinden om met zijn expertise en ervaring om de damesselectie verder te brengen komende seizoenen”.