SINT PANCRAS - De handballers van Vrone/Berdos hebben zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen WHC Hercules met 32-37 verloren. Met name een matige eerste helft brak de ploeg van trainer Dion Ferdinandus op.

De coach kampt het hele seizoen al met de nodige blessures, maar kon afgelopen weekend wel weer beschikken over Jeroen Ton en Jari Verduin. Toch was Vrone/Berdos duidelijk niet bij de les en werd het in de eerste helft afgetroefd door de veel fellere tegenstander uit Den Haag. Hercules nam zelfs even een voorsprong van tien treffers. Vrone/Berdos had dat bij de rust teruggebracht tot 11-18.

In de tweede helft zag Ferdinandus wel de scherpte die hij graag ziet en mede dankzij de schotkracht van Jos Kenter (12 treffers) kwam de thuisploeg wel iest dichterbij. Het gat wat in de eerste helft echter was geslagen bleek te groot om het duel nog te doen keren: 32-37.

Vrone/Berdos, dat tiende staat in de eredivisie, speelt voor de korte winterstop nog twee wedstrijden. Komende weekend bij Hurry Up in Drenthe en volgende week woensdag uit bij BEVO, het duel dat vorige week werd afgezegd en waarvoor Vrone/Berdos twee punten in mindering kreeg.

Vrone/Berdos - WHC Hercules 32-37 (11-18)

Scores Vrone/Berdos: Jos Kenter 12, Dekker 5, Jari Verduin 5, Joep Kenter 4, De Graauw 2, Wagenaar 2, Brans, A. Gijtenbeek.