HEERHUGOWAARD - De vrouwen van Reiger Boys hebben de aansluiting met de top drie van de hoofdklasse enigszins verloren door een onnodige nederlaag tegen het laaggeklasseerde The Knickerbockers: 1-3.

De ploeg van trainer Arnold de Block liet met name in de eerste helft de nodige kansen liggen alhoewel zijn ploeg niet goed begon. de trainer wond zich in de openingfase zichtbaar op over hoe de ploeg de duels aanging en zo kwam de studentenvereniging uit Groningen een aantal malen goed door zonder echt gevaarlijk te worden. Gedurende het vervolg nam Reiger Boys het heft in handen en dit leverde prima kansen op voor Mila Steevens die met een hard schot de lat teisterde en Marouschka ruiter die tot tweemaal toe het vizier niet op scherp had staan.

Toen Maartje van Haneghem kort na rust de thuisploeg alsnog op voorsprong schoot, waarbij keepster Mijdendorp niet vrijuit ging, leek Reiger Boys op weg naar de vierde zege op rij. Het lukte echter niet om verder afstand te nemen, hetgeen de ploeg opbrak. Terwijl The Knickerbockers in de slotfase een extra speelster doorschoof zorgde dat voor paniek bij de thuisploeg en viel de gelijkmaker in de 82e minuut. Het lukte vervolgens ook niet om het punt binnen te halen want in de blessuretijd sloegen de Groningers nog tweemaal toe.

Komende zaterdag gaat Reiger Boys, vierde in de stand, op bezoek bij SSS in Klaaswaal.