ALKMAAR - Bij de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen verloor BOL nog met 1-3 van AFC '34. Bij de return van de derby in de vierde divisie kwamen de Langedijkers in Alkmaar veel beter voor de dag en pakten uiteindelijk een verdiend punt: 1-1.


Het was de thuisploeg die zoals verwacht het meeste balbezit had en met name Daliel Afouzar was een plaag voor de BOL-defensie, maar ook de gasten lieten zich gelden. Zo ontbeerde Ruben Beentjes het geluk toen zijn vrije trap via de lat uit de doelmond verdween. De Alkmaarders kwamen vervolgens na een ruim half uur aan de leiding toen een voorzet van Guillaume Rijssel met wat fortuin voor de voeten van Huib Sprenkeling kwam die doeltreffend uithaalde. Bijna werd het nog voor rust geluk, maar Thimo Schouwink schoot de bal op aangeven van Timon Plak net langs de verkeerde kant van de paal.

Na de rust leek Rijssel het duel te beslissen, maar zijn treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. In het vervolg werd BOL steeds dreigender op zoek naar een resultaat. Traner Erwin Tump racht halverwege de tweede helft Piet Halman en Bas Jonker om die druk op te voeren. Het leverde enkele mogelijkheden op en uiteindelijk ook een beloning in de 84e minuut toen verdediger Rik Molenaar een assist van Lex Duijs op waarde wist te schatten: 1-1. Hier bleef het ook bij ondanks het nodige ruoer in de slotfase waarbij voormalig BOL-speler Dimaggio Senchi rood zag wegens natrappen en d eoverigens goed leidende scheidsrechter Brinkman ook nog enkele malen geel moest trekken.

Door dit resultaat staat AFC '34 nu vijfde en speelt komende zondag de topper bij HBC in Heemstede. BOL dat voorlaattse staat speelt zaterdag thuis tegen JOS Watergraafsmeer.