BARENDRECHT - Afgelopen weekend vond de eerste BMX TopCompetitie van het seizoen 2021 plaats na een zeer lange tijd van weinig tot geen competitie. De laatste nationale BMX wedstrijd werd verreden op 6 oktober 2019. Toen nog niet wetende wat er allemaal zou gaan gebeuren. Deze eerste wedstrijd eindigde in een podiumplaats voor Sep Korff, finales voor Yari Kossen, Sara Molenaar, Koen de Graaf, Twan van Dorp en Kelvin Stam. En een halve finales voor Roan Hink en Hidde Stroomer. Allemaal trainen ze bij de Kley-Drivers in Langedijk.

De afgelopen twintig maanden betekende voor de jonge BMX-rijders maanden onrust, hoop, verdriet, maar vooral een les in leren doorzetten, vooruit kijken en beseffen dat vooral het plezier in sport de allerbelangrijkste factor is om te blijven trainen.

Op 19 en 20 juni was daar dan eindelijk de eerste krachtmeting sinds tijden, op de baan van FCC Barendrecht. Iedereen was wel gespannen. Hoe sta je ervoor? Hoe gaat het ook al weer zo’n wedstrijd? Kan ik het nog wel? Want dit is een belangrijke wedstrijd op het allerhoogste niveau van Nederland.

22 deelnemende Kley-Drivers
Zaterdag stonden er 8 jongens van de club aan de start. Voor Yari Kossen (Boys 5-7) was het de allereerste ervaring ooit met een wedstrijd. Ondanks dat meedoen belangrijker was dan winnen, wist hij een 8e plaats in de finale te bereiken. Ook Roan Hink en Hidde Stroomer (Boys 9) hadden nog niet veel ervaring op dit niveau, maar hebben zich in de manches goed staande weten te houden tussen de 36 deelnemers. Zij bereikten via de kwartfinale de halve finale, waar ze heel knap 6e en 8e werden.

Bij de Boys 11 waren 49 deelnemers waarvan 4 Kley-Drivers. Levi Hes bereikte de 6e en Tim Slootstra de 7e plek in de kwartfinale. Scott Heimerikx en Bram Jong wisten zich niet te plaatsen voor de kwartfinale. En ook Duke Houtenbos (Boys 12), de laatste deelnemer op zaterdag, wist zich niet te plaatsen voor de kwartfinale.

Op de zondag deden 14 Kley-Drivers mee. Voor Noor Brons (Girls 5-8) was het de allereerste wedstrijd en een hele ervaring. Na de manches was ze klaar. Bij de Girls 9-10 deed Sara Molenaar het fantastisch. Ze moest hard vechten voor haar plaats in de halve finale en bereikte uiteindelijk een geweldige 5e plaats in de finale. Luna Stam (Girls 13-14) greep in de manches net naast een plek in de halve finale. Het was volle bak bij Boys 14. Van de 52 deelnemers waren er 7 Kley-Drivers. Twan van Dorp behaalde een geweldige 6e plek in de finale en Koen de Graaf een 8e plek. Xem van Baaren, Mart van Stralen, Iwan Voorrips, Joey Heinerikx en Jelte Jong, wisten zich niet te plaatsen voor de kwartfinales.

Bij de Boys 15 werd hard gereden. Dinand Woerdman haalde helaas de kwartfinales niet. Sep Korff, Kelvin Stam en Christijan Bak moesten in de halve finale tegen elkaar strijden. Christijan werd daarin 6e. De eerste twee wisten zich te plaatsen voor de finale. Het werd een spannende finale, waarin Kelvin een 5e plek behaalde. Als topfavoriet stond alle druk op de schouders van Sep. Maar hij wist alle manches te winnen. Ook de kwart- en halve finale won hij. In de finale had Sep een sterke start en wist vervolgens de afstand te vergroten naar nummer 2. Hij maakte zijn favorietenrol waar en werd overtuigend eerste.

NK en WK
Voor alle Kley-Drivers waren het goede zaken voor hun mogelijke plaatsing voor het wereldkampioenschap BMX. Dit toernooi vindt half augustus plaats op Papendal. Eerst zullen ze zich nu gaan voorbereiden op het NK dat over twee weken plaatsvindt in Haaksbergen en ook meetelt voor plaatsing voor het WK.