HEERHUGOWAARD - SVW '27, de laatste weken toch niet in al te beste vorm, heeft een dikverdiende zege behaald in de derby tegen Kolping Boys (4-0). In dezelfde vierde klasse ging Vrone voor het eerst sinds eind november weer eens onderuit.


Trainer Miquel Tjong A Hung miste nogal wat basisspelers, maar kon ook weer beschikken over een aantal spelers die terugkeerden na blessures zoals Federico Paloni, Luke Dekker en Tim Kramer of een schorsing (Melvin Vink). Zijn collega Roy Rowinkel was dat betreft een stuk minder te benijden. Waar de Oudorper trainer het seizoen begon met een selectie van 28 spelers moest hij de laatste weken regelmatig een beroep doen op jeugdspelers om zijn ploeg aan te vullen.

Tegen SVW '27 brak het grote aantal afwezigen de gasten op, al leek SVW '27 ook gretig om een einde te maken aan een mindere reeks. De thuisploeg kwam na een kwartier op voorsprong toen een afgeslagen corner door Federico Paloni werd binnen geschoten. Na een dik half uur werd die score verdubbeld door Leon Ayal na goed voorbereidend werk van Martijn Korver.

De wedstrijd viel kort na rust in het slot toen de scheidsrechter twee overtredingen van SVW '27 over het hoofd zag en Paloni kon doorbreken waarna Ayal zijn tweede kon maken/ Ook Paloni kwam voor een tweede maal op het scoreformulier. Nadat DJ Polak zijn strafschop in de slotminuut gekeerd zag worden door keeper Patrick de Vries was de aanvaller alert bij de rebound met een 4-0 eindstand tot gevolg.

Foto's: DP Sportfotografie


Vrone
In dezelfde klasse wist het laaggeklasseerde De Wherevogels een einde te maken aan ongeslagen reeks van Vrone. Nadat de ploeg van Willem Zeijlmans eind november van koploper Sporting Andijk verloor wist het in acht wedstrijden vier keer te winnen en vier keer gelijk te spelen. In Purmerend kwam er na vier maanden een einde aan die status aangezioen De Wherevogels met 2-1 wist te zegevieren.