HEERHUGOWAARD - SVW '27 heeft in de eerste wedstrijd na de winterstop voor een onvervalste zevenklapper gezorgd tegen SV Kadoelen. De ploeg van trainer Miquel Tjong A Hung blijft daarmee volop in de race voor de tweede plek achter het voorlopig nog ongenaakbare Sporting Andijk.

De thuisploeg leek een makkelijke middag tegemoet te gaan toen het na een klein half uur al op 3-0 voor stond tegen Kadoelen. Dennis Wagenaar scoorde tweemaal binnen drie minuten en Leon Ayal zorgde met een fraaie kopbal voor de derde Heerhugowaardse treffer. Vanuit het niets kwamen de Amsterdammers vanuit het niets terug in de wedstrijd na enkele onoplettendheden in de SVW-defensie. Kom scoorde vlak voor rust en Vlijter deed dit aan het begin van de tweede helft.

SVW '27 was echter tijdig bij de les en dankzij de tweede treffer van Ayal, die kort daarvoor nog de lat had geraakt was de marge weer twee. In de slotfase voltooide SVW '27 vervolgens de zevenklapper door treffers Koen Schouten en tweemaal Jim Simonis, waarvan de laatste uit een strafschop: 7-2.

Komende zaterdag om 14.30 uur speelt SVW '27 opnieuw thuis als het laaggeklasseerde Blauw Wit W op bezoek komt.