HEERHUGOWAARD - SVW '27 kan de titelaspiraties voorlopig in de ijskast zetten. Op eigen veld verloor de ploeg van trainer Miquel Tjong A Hung met het kleinst mogelijke verschil van de ongeslagen koploper De Foresters. Hierdoor is de achterstand op de Heilooër formatie opgelopen tot twaalf punten.

Nadat SVW '27 beter was begonnen zonder tot echt grote kansen te komen eiste aanvoerder Ozair Dahi van De Foresters in het vervolg van de eerste helft een hoofdrol op. Dahi benutte na 36 minuten een strafschop nadat Van der Flier was vastgehouden door Van Heumen. Nog voor de rust was aangebroken raakte Dahi echter twee keer betrokken bij een opstootje wat hem uiteindelijk geel en vervolgens direct rood opleverde.

Met tien tegen elf kregen de gasten het na rust een stuk lastiger tegen SVW '27, maar door het warrige fluiten van arbiter Evenwel lag het spel te vaak stil en kon de thuisploeg nooit echt een vuist maken. De 0-1 bleef tot het eind staan en de vreugde bij de ploeg van trainer Edwin Veenstra was dan ook groot. SVW '27 zal zich in het vervolg van de competitie vooralsnog op een tweede plaats moeten richten.