HEERHUGOWAARD - SVW '27 gaat met een positief gevoel de winterstop in nadat men de topper tegen DZS met ruime cijfers heeft weten te winnen. Op Sportpark De Kabel zegevierden de groen-zwarten met 3-0.


De ploeg van Miquel Tjong A Hung had vooraf nog een achterstand van vier punten op de nummer twee in de stand dus wist dat winst noodzakelijk was om bij te blijven. De intenties waren ook op het veld zichtbaar want waar SVW '27 zich vorig seizoen op eigen veld nog liet verrassen door de gasten uit Wijdewormer daar stelde men nu snel orde op zaken. Via doelpunten van Jordi Smit en Tim Kramer ging men met een verdiende en comfortabele voorsprong de rust in.

In de tweede helft probeerde DZS het wel, maar gaf SVW '27 geen krimp om vervolgens in de slotfase het duel defintief in het slot te gooien middels een treffer van Leon Ayal.

In de stand van 4A gaat het ongeslagen De Foresters nog altijd ruim aan de leiding. DZS volgt nu op acht punten en SVW '27 op negen punten. Op zaterdag 21 januari als de competitie hervat wordt mag SVW '27 proberen dat ga kleiner te maken als de koploper uit Heiloo op bezoek komt.