HEERHUGOWAARD - Het is SVW '27 voor het derde jaar op rij niet gelukt om uit de vierde klasse te geraken. De ploeg van de afscheid nemende trainer Miquel Tjong A Hung bivakkeerde vrijwel het gehele seizoen in de top drie van 4A, maar verspeelde op de laatste speeldag zelfs die positie. In een rechtstreeks duel om de derde plaats ging het Zaanse ZVC '22 er in de slotfase met de zege vandoor: 1-2.


Omdat middenmoter Kolping Boys eerder dit seizoen een periodetitel wist te veroveren levert die vierde plaatse zlefs geen naompetitie op voor de Heerhugowaarders. SVW '27 had wel degelijk kansen om de wedstrijd tegen ZVC '22 te beslissen, maar de scherpte ontbrak en daarbij was de Zaanse doelman Van Rijn in prima vorm. De Zaankanters stonden toen reeds op voorsprong toen keeper Kuipers een strafschop van Klein Reesink wist te keren, maar geen verweer had op de rebound van Saricam.

Halverwege de tweede helft maakte SVW '27, dat speelde zonder de geschorste aanvoerder Colin Kamp, alsnog de verdiende gelijkmaker via Martijn Korver. Dat zou nacompetitie kunnen opleveren, maar in de slotminuut ging het alsnog mis omdat trainer Serdar Ozturk zichzelf nog wat speeltijd gaf. De bijna 36-jarige aanvaller met een verleden bij ondermeer FC Groningen en Almere City FC scoorde de 1-2 waardoor SVWW '27 het komend seizoen opnieuw in de vierde klasse moet gaan doen. Dit zal gebeuren met Robin Ernest als trainer die de naar DTS vertrekkende Tjong A Hung zal opvolgen.