HEERHUGOWAARD - In de 4e klasse van het zaterdagvoetbal heeft SVW '27 zijn goede reeks van de laatste weken voortgezet met een overwinning op Kolping Boys. De groen-zwarten revancheerden zich met een 3-2 overwinning op een eerdere 4-3 nederlaag in Oudorp. Het venijn zat hem in de staart want in de uiterste slotfase vielen er maar liefst vier doelpunten.

Op de nipte zege van de ploeg van Miquel Tjong-A-Hung viel evenwel niets af te dingen want het was eigenlijk een wonder dat de ploeg voor de rust geen afstand nam. De thuisploeg behaalde voorafgaand aan het duel dit jaar al zestien punten uit zeven duels en is daarmee opgeklommen naar een derde plaats. Kolping Boys dat het seizoen begon met een selectie van 25 man, maar op het moment al moeite heegft om aan drie wissels te komen is juist afgezakt van een tweede plaats richting middenmoot.

SVW '27 was voorafgaand aan het duel dan ook de favoriet, zo lieten ook de twee neven Luke en Steven Dekker die elkaar voor de tweede keer dit seizoen bestreden op het veld afgelopen vrijdag weten in een interview. Die favorietenrol maakte de thuisploeg ook waar, want men was vanaf minuut één de betere ploeg en reeg de kansen aaneen. Kolping Boys had in keeper Patrick de Vries echter zijn uitblinker en met enkele katachtige reddingen bleven de Oudorpers tot kort voor de rust overeind. Uiteindelijk moest ook De Vries capituleren op een inzet van Marlon Börnemann.

Na de rust kwam het Kolping Boys van trainer Roy Rowinkel heel anders voor de dag. Nu leverde men ook druk op het doel van SVW '27 en de Oudorpers waren al dichtbij met een kopbal op de paal. In het laatste half uur golfde het spel op en neer met kansen aan beide kanten. Omdat de warrig leidende scheidsrechter ook nog eens met gele kaarten ging strooien in een verder sportief duel werd het zowaar nog een hectische slotfase. Kolping Boys leek hierin zelfs de zege te grijpen toen men in de 87e en 89e minuut scoorde via achtereenvolgens Steven Dekker en Jochim Berkhout. De blessuretijd was net ingegaan toen Nick van Heumen de stand weer op gelijke hoogte bracht en het werd nog mooier voor de thuisploeg toen Dylan van Bekkum Marks zelfs nog de 3-2 tegen de netten schoot. Gezien de hele wedstrijd een terechte uitslag.

SVW '27 blijft door de zege derde en komt pas op 16 april weer in actie in een thuiswedstrijd tegen Wieringermeer. Middenmoter Kolping Boys speelt komende zaterdag 9 april thuis tegen hekkensluiter Meervogels '31.

Foto's: DP Sportfotografie