HEERHUGOWAARD - In de 4e Klasse van het zaterdagvoetbal hebben SVW '27 en DTS de punten gedeeld. Op Sportpark De Kabel eindigde de derby zoals hij begon, dus in een doelpuntloze puntendeling.

De wedstrijd tussen beide middenmoters verdiende eigenlijk ook geen winnaar al was het met name voor de thuisploeg van trainer Miquel Tjong A Hung een knap resultaat. Met de afwezigheid van een zestal potentiële basisspelers en de aanvulling van enkele junioren deed zijn ploeg het naar omstandiigheden prima.

De derby zelf was zeker niet goed, maar de spanning vergoedde een hoop. met name in de eerste helft waren de kansen op één hand te tellen en deze kwamen dan ook voornamelijk met wat schoten uit de tweede lijn. Al wilde heel DTS een strafschop toen Juary dos Santos binnen de zestien meter werd gevloerd. Hetzelfde gebeurde na de rust bij SVW-er Marlon Bornemann, maar ook nu zag scheidsrechter Van Dort er geen penalty in.

Die tweede helft bracht wel meer amusement, vooral omdat beide ploegen wel speelden voor de winst. Daarbij was het soms stevig, maar nooit gemeen en in de haast werden veel fouten gemaakt. Tegen het eind van de wedstrijd werd DTS met het inbrengen van Michael Wouters iets gevaarlijker. Hij kreeg de beste kans van de wedstrijd, maar de voet van de SVW-keeper bracht redding. In de blessuretijd had de goal zo nog maar kunnen vallen. Zo schoot Bornemann op de vuisten van de keeper en was het een minuut later aan de andere kant opnieuw Wouters die naast kopte: 0-0.