TUITJENHORN - Afgelopen weekend is bij Judoschool EBI-Sports uit Tuitjenhorn en Langedijk het 16e Openingstoernooi gehouden. Deze keer werd het toernooi gesponsord door Niels Dekker Timmerwerken uit Warmenhuizen . De aanwezige judoka's van de Judoschool werden in 8 teams verdeeld in 2 poules van 4 die elk onder de naam van een land speelden. Ook waren er vandaag judoka's van Bos judo, Beentjes Sport, Asahi San, Yamaguchi en de Uitkomst aanwezig.

Elk team speelde 3 wedstrijden en na 3 rondes werden de punten opgeteld en konden de kruisfinales gespeeld worden. Daarna begonnen de finales voor de beste 4 teams en werden daarna de prijzen verdeeld. De judoka's die gewonnen hebben mogen bij dit toernooi zelf kiezen welke prijs ze willen. De teams werden gecoacht door de oudere judoka's van de club en er stonden weer veel vrijwilligers klaar om de kinderen deze dag te kunnen laten judoën.

Voordat de wedstrijden gingen beginnen werd er nog prijs uitgedeeld. Luka Stablaj had in het afgelopen seizoen de meeste judopunten bij de wedstrijden behaald en kreeg naast een mooie glazen prijs ook nog de gele band uitgereikt. Daarna konden we beginnen aan het toernooi.

De teams van Nederland en Japan waren in poule A de sterkste en in poule B was Italië erg sterk en won 2 van de 3 wedstrijden in die poule en ging samen met nummer 2 Brazilië naar de kruisfinales. Voor de landen; Argentinië van Noman, Griekenland van Bryan, Duitsland van Gerben, Amerika van Jack zat er vandaag niet meer in dan voor de plekken 5 t/m 8 te strijden.

De kruisfinale waar Nederland en Italië zich voor de finale plaatste ging de wedstrijd voor de 3e of 4e plaats tussen Brazilië en Japan. De partij voor plek 3 en 4 ging erg lang gelijk op maar de laatste gewichten maakten het verschil en zo werd het 13-5 voor Brazilië en werden zij 3e en de judoka's van Japan gingen naar huis met de 4e prijs medailles.

Team van Brazilië bestond uit; Lucas Thijsen, Mel Langenberg, Lina Wiedijk, Noah Parfit, Yelina Steeman, Colin Homan, Tygo Homan, Kai Verheul, Teun Kouwenhoven en Coach Chaira Stins. En team Japan uit; Jim Beer, Milou Abrahams, Jordy Spruit, Vyan Roselaar, Chenna Meerval, Tygo Korver, Kate van Duin, Niels Plug, Logan Scheer en Coach Mats Timmerman.

Toen werd de grote finale gespeeld.
De judoka's van team Nederland gingen ongeslagen de finale in en het team van Italië had de kruisfinale overtuigend gewonnen dus de finale beloofde spannend te worden. Beide teams waren erg gedreven en ging het gelijk op en na 7 wedstrijden stond het 7-7 en toen Lisa in de 8e partij gewonnen had moest Kimi zijn partij winnen om kampioen te worden, helaas voor Nederland won Denys van Italië en werden zij Kampioen. Het team van Nederland bestond uit; Vender Rosedaal, Jayli Visser, Gijs Dekker, Huub Seijdell, Aron Koning, Karoy van Dok, Dominique Hansen, Tygo Veenstra, Kimi Ottens en Coach Chiel van Oppen.

Het team van KAMPIOEN Italië bestond uit; Quinn Oostwal, Sil Groot, Bruce Fillekes, Milan Fokking, Marius de Kanter, Ties Zeinstra, Tamara Zut, Lisa van Benten, Denys Bremmers en Coach Thijmen Snip.

Al met al was het weer een hele leuke opening van het seizoen en gaan vanaf volgende week ook weer alle toernooien buiten de club van start.

Voor meer informatie over de Judolessen, groeps trainingen en Personal Trainingen van EBI-Sports kunt u contact opnemen met Hoofdtrainer Frank Scholtes via 06 51 80 73 61 of kijk op de facebook site van EBI-Sports.