HEERHUGOWAARD - Anders dan de uitslag (2-3) doet vermoeden is het duel in de Tweede Klasse A tussen SVW '27 en VIOS W nooit echt spannend geweest. Daarvoor waren de gasten uit Warmenhuizen simpelweg te sterk voor de Heerhugowaardse hekkensluiter.

De ploeg van trainer Jurg Bosman had immers bij rust al een comfortabele 0-2 voorsprong opgebouwd en het was keeper Tim Kuipers toen al een paar belangrijke reddingen had verricht anders was die score wellicht nog hoger geweest. Via Miles Vork kwamen de gasten in de 25e minuut op voorsprong en kort voor rust werd die score verdubbeld door Thomas Driesse, vorige week ook al trefzeker tegen HSV.

Kort na de rust was Driesse ook verantwoordelijk voor de derde Warmenhuizense goal waarmee het duel feitelijk beslist was. VIOS nam wat gas terug, wilde de wedstrijd gecontroleerd uitspelen, maar maakte het zelf in de slotfase nog onnodig spannend. Eerst sloeg VIOS-doelman Coen Filee een bal in eigen doel en kort daarna tekende Jeffrey Dolk voor de aansluiting. Een verrasing bleef echter uit en dat zou ook teveel eer voor SVW '27 zijn geweest.