CHISINAU - De Noord-Hollandse voetballer Donny van Iperen, afkomstig uit Sint Pancras, ligt nog altijd in coma in een ziekenhuis in Moldavië. De verdediger kwam afgelopen zaterdag bij zijn nieuwe club FC Zimbru Chisinau keihard in botsing met de keeper van tegenstander Dinamo-Auto.


Daags na het incident kwam de Moldavische club nog met positief naar buiten, maar vandaag liet Zimbru Chisinau bij mondde van directeur Sergio Topor via de eigen website weten dat Van Iperen nog altijd in coma ligt en wordt behandeld op de afdeling neurochirurgie van het ziekenhuis in Chisinau.

De directeur liet weten dat de artsen zondag nog positief waren aangezien er geen sprake was van een hersenbloeding en er niet geopereerd hoefde te worden. "Sindsdien is de situatie helaas echter niet beter geworden en ligt Donny nog steeds in coma".

Inmiddels is ook de familie van Van Iperen in Moldavië gearriveerd waar broer Joey van Iperen laat weten: "We bidden dat Donny de kracht vindt om te herstellen. Hij is een vechter op en naast het veld. De familie is dankbaar voor de steun van de club, de fans en iedereen die betrokken is bij het steunen van Donny".

De 27-jarige Van Iperen begon met voetballen bij SV Vrone in zijn woonplaats Sint Pancras en doorliep de jeugdopleidingen van Haarlem, Hollandia, AZ en SC Cambuur. In augustus 2016 maakte hij zijn profdebuut voor Telstar waarvoor hij in drie jaar 78 wedstrijden speelde. Nadien kwam hij uit voor Go Ahead Eagles en AE Karaiskakis (Griekenland) om deze zomer de overstap te maken naar Zimbru Chisinau.