SINT PANCRAS - De handballers van Vrone/Berdos hebben het zaterdagavond niet kunnen bolwerken tegen de koploper en voornaamste titelkandidaat BFC. In De Oostwal zegevierden de Limburgers met 22-37.


De ploeg van trainer Dion Ferdinandus zal zich dit seizoen moeten richten op een plaatsje in de middenmoot en moet erkennen dat de topploegen in de eredivisie een maatje te groot zijn. BFC wist dat het bij een zege in Sint Pancras een gat kon slaan van vijf punten richting de concurrentie en ging dan ook fel van start. Ferdinandus nam zelfs een razendsnelle time-out nadat het al binnen vijf minuten 0-5 was. Daarna stond Vrone/Berdos iets beter en wist men de schade tot de rust op die vijf treffer verschil te houden.

Na de pauze liepen de gasten alsnog snel uit, niet alleen omdat men meer kwaliteit bezit, maar ook fitter zijn en vaker trainen. Zodeonde wonnen de Limburgers uiteindelijk met 15 punten verschil. Vrone/Berdos, dat in de eredivisie vier ploegen onder zich houdt, zal niet te lang hoeven treuren om de nederlaag en zich moeten richten op de komende weken waarin men tegenstanders treft die in de buurt staan. De eerste daarvan is op 2 maart PSV in Eindhoven.

Scores Vrone/Berdos: Jos Kenter 11, Joep Kenter 5, Radsma 2, Ferdinandus 1, De Graauw 1, A. Gijtenbeek 1, Ton 1