SINT PANCRAS - Een grote verrassing voor Vrone Handbal uit Sint Pancras. De club is één van de succesvolste deelnemers aan de Nationale Belmaanden van de VriendenLoterij in juni. Gisteren werd de club verrast met de eenmalige extra bijdrage van 1.500 euro. Tijdens de uitreiking is rekening gehouden met de regels van het RIVM rondom Covid-19. Vrone Handbal gaat met de extra bijdrage investeren in trainingen en trainers.


Caroline Beentjes, voorzitter van de technische commissie bij Vrone Handbal: "Wat is dit geweldig! Onze club gaat hoger spelen en daarom moeten we blijven investeren in trainingen en trainers. Daar kunnen we deze extra bijdrage mooi voor inzetten!"

Nationale Belmaanden 2020
Tijdens de Nationale Belmaanden strijden clubs, verenigingen en stichtingen tegen elkaar vanuit hun eigen clubhuis. Het doel van de actie is om geld in te zamelen om een specifiek doel of clubproject te realiseren. Minimaal 40% van ieder verkocht lot komt ten goede aan het clubproject.

De belactie van Vrone Handbal leverde de club maar liefst 56 loten op. Daarmee scoorde de club in juni de derde plaats. Als de 56 loten een jaar lang actief blijven, dan heeft Vrone Handbal nog eens ruim 4.000 euro te besteden voor trainingen en trainers.

In totaal werd er in de maand juni 8.000 euro verdeeld onder de vijf best scorende clubs, verenigingen en stichtingen. Met dit bedrag kunnen zij, net zoals Vrone Handbal, een project verwezenlijken voor hun eigen club of vereniging.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting, zoals de lokale voetbalclub, te steunen. Clubs, verenigingen en stichtingen die nog niet aangesloten zijn bij de VriendenLoterij kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs of door een mail te sturen naar club@vriendenloterij.nl.