SINT PANCRAS - Na de met 1-4 gewonnen uitwedstrijd tegen De Wherevogels van vorig weekend, begon Vrone zaterdagmiddag vol vertrouwen aan het eerste thuisduel tegen Westzaan. Zoals bekend komen de Pancrassers dit seizoen voor het eerst uit op de zaterdag waar men is gestart in de vijfde klasse.

De ploeg van trainer Willem Zeijlmans liet snel zien wat de intenties waren. Aanvoerder Daniel Leijen zorgde al binnen vijf minuten voor de openingstreffer. Daarna was het nog even zoeken was de thuisploeg vaak te slordig in balbezit en in de passing. Toch was het weer Daniel Leijen die voor rust de score verdubbelde.

Westzaan kwam er vervolgens niet meer aan te pas. De prima spelende Wout Adams wist de bal weergaloos over de keeper van Westzaan heen te lobben en besliste daarmee het duel 3-0 aantekende. Leijen kroonde zich vervolgens tot man of the match door eerst een strafschop te benutten en met zijn vierde van de middag de eindstand op 5-0 te bepalen.

DTS
Een klasse hoger, in de 4e klasse A, wacht DTS nog altijd op de eerste punten. Na de 4-2 nederlaag bij Blauw-Wit W. was het deze zaterdag in Oudkarspel kansloos tegen De Foresters (0-5).