HEERHUGOWAARD - Mochten er geen gekke dingen gebeuren dan zal er in augustus gewoon weer gestreden worden om de Waard-Cup. Door de corona-crisis leek het toernooi even op losse schroeven te staan, maar voorzitter Loek van Hinsberg van organiserende vereniging WMC bevestigde woensdagavond dat men klaar is om het traditionele voorbereidngstoernooi straks weer van start te laten gaan.


Met WMC is het toernooi weer terug bij de vereniging waar vijf jaar geleden ook de herstart van de Waard-Cup plaats vond. Met name in de vorige eeuw was het treffen tussen de vijf Heerhugowaardse clubs een vaste traditie voorafgaand aan een nieuw seizoen. Nadat het toernooi een aantal jaren van de kalender verdween staken de vijf verenigingen een aantal jaren gelden de koppen bij elkaar en werd er besloten het toernooi nieuw leven in te blazen.

Hierbij werd meegenomen dat een club die een jubileum vierde het telkens zou mogen organiseren. Na WMC in 2015 gebeurde dat achtereenvolgens bij KSV, SVW '27, Reiger Boys en vorig jaar bij Hugo Boys dat toen het 85-jarig bestaan vierde. In die vijf jaar ging de winst overigens drie keer naar SVW '27 die zich in 2015, 2018 en 2019 de beste van Heerhugowaard mocht noemen. In 2016 wist Hugo Boys te zegevieren terwijl een jaar later Reiger Boys er met de cup vandoor ging.

Draaiboek
Op Sportpark De Vork, bij WMC, is men blij dat men het dit jaar weer mag organiseren. 'Wij bestaan dit jaar 45 jaar dus wij willen er weer iets moois van maken', aldus voorzitter Loek van Hinsberg. 'Het draaiboek is al klaar en het contact met de overige clubs is in volle gang. Binnenkort hopen we het gehele programma bekend te kunnen maken.'

Wat de preses wel al bekend kan maken zijn de data want zeker is dat er op 15, 18 en 22 augustus gespeeld gaat worden om de felbegeerde cup. Of er bij het jarige WMC nog wat extra's gaat gebeuren laat Van Hinsberg nog in het midden. 'Hugo Boys deed het natuurlijk vorig jaar fantastisch door naast het voetbaltoernooi ook een handbaltoernooi (Burencup) voor de vrouwen te organiseren. Wij onderzoeken nog of iets dergelijks hier ook mogelijk is.' Ook over eventuele restricties met betrekking tot de coronacrisis heeft de voorzitter goede hoop. 'Op dit moment is het nog zo dat we per avond 250 personen aan publiek mogen toelaten, maar we hebben goed hoop dat er tegen die tijd nog wat meer versoepelingen zijn.'