HEERHUGOWAARD - Na een jaar uitstel vanwege de coronapandemie zal KSV van 13 t/m 20 augustus alsnog de Waard Cup mogen organiseren. De strijd om wie zich een jaar lang de beste voetbalclub van Heerhugowaard mag noemen wordt over vier wedstrijddagen afgewerkt.


De Kruizer Sport Vereniging zou de Waard Cup eigenlijk in 2021 al organiseren in het jaar dat de club 75 jaar bestond. Corona gooide echter roet in het eten. Deze zomer zal de club het jubileum alsnog uitbundig vieren met een heuse feetweek, waarover later meer, en natuurlijk de strijd om de Waard Cup.

KSV verdedigt zelf de titel die het in 2020 won op het complex van WMC. Het toernooi werd toen nog gespeeld met zes teams, in twee poules van drie, maar aangezien SVW '27 komend seizoen geen zondagelftal meer heeft gaat de Waard Cup deze editie weer tussen de vijf verenigingen die elkaar allen zullen tegen komen. Naast organisator KSV zijn dat SVW '27, Reiger Boys, Hugo Boys en WMC. Tevens zal men een Waard Cup voor vrouwen organsieren waaraan KSV, Reiger Boys en WMC zullen meedoen.

De eerste wedstrijden worden gespeeld op zaterdag 13 augustus en na de doordeweekse wedstrijden op dinsdag en donderdag volgt de finale inclusief feestavond op zaterdag 20 augustus. Het complete wedstrijdprogramma is te bekijken op www.waardcup.nl.