HEERHUGOWAARD - Op 2e Paasdag, maandag 18 april, organiseren Kanowaard, roeivereniging OSSA, supschool Cup of Sup en Thom van Straten SPORT van 13.00 – 16.00 uur een sportevenement op en rond het water aan de Westdijk 12 en 14.

Er is van alles te zien en te doen voor oud en jong. Er zullen diverse demonstraties worden gegeven om te laten zien hoe divers en geweldig deze sporten zijn in de prachtige waterrijke en groene omgeving! Dit evenement aan de waterboulevard is mede mogelijk gemaakt door Start Dijk en Waard.

Wilt u het zelf meemaken, individueel of in een klein groepje? In de diverse clinics kunt u leren roeien, suppen en kanoën, maar ook bootcampen, badmintonnen, rampshotten, golf frisbeeën en fitnessen behoren tot de mogelijkheden. En voor de meer gevorderden wordt het aanbod wat uitdagender.

Er is een foodtruck, springkussen voor de kinderen, informatiestandjes van de deelnemende verenigingen / bedrijven en goody bags. Ook kunnen bezoekers deelnemen aan een quiz, waar een prijs mee gewonnen kan worden.

Kanowaard
Bij Kanowaard zullen demonstraties worden gegeven, zoals eskimoteren, reddingen en vaartechnieken. Ook kunt u zelf een stukje varen in een kajak of Canadese kano onder professionele begeleiding. We verloten onder de deelnemers een kanoclinic in combinatie met een kanotochtje in het 1000 eilandenrijk.

Roeivereniging OSSA
Bij OSSA krijgt u op de roeimachine (ergometer) uitleg over de roeihaal. Daarna kunt u het water op in een 4-persoons roeiboot. Onder begeleiding van een ervaren roeier en stuur wordt de roeisport verder uitgelegd en ervaren. Aansluitend kunt u nog meedoen met een wedstrijd op de ergometer. U roeit een afstand van 250 meter en de snelste tijd wint een roeiclinic.

Supschool Cup of Sup
Cup of Sup laat iedereen ervaren hoe leuk en sportief suppen is. Tijdens het evenement geven wij ieder uur een sup clinic waar u aan kunt deelnemen. Graag leggen wij uit wat voor lesaanbod en overige sup activiteiten wij het hele jaar aanbieden in het prachtige Duizend Eilandenrijk voor kinderen en volwassenen. U kunt allerlei supboards testen en mocht u een supboard willen kopen, dan hebben wij genoeg kennis om u alles te vertellen over de materialen. We verloten een suptour voor 2 personen voor iedereen die komt suppen op de open dag.

Thom van Straten SPORT

Thom van Straten SPORT laat verschillende kanten van zijn sportbedrijf zien. Er is een mix van recreatieve spelvormen in combinatie met een onderdeel fitness. Ook zal er een sportonderdeel zijn waarin de deelnemers een prijs kunnen winnen: een maand lang onbeperkt groepslessen!

Bent u niet in de gelegenheid om deze dag langs te komen of voor meer informatie, kijk op: www.waterensportboulevard.nl