HEERHUGOWAARD - Ben je bezig met diploma’s halen, ga je elke week met plezier naar het zwembad en mag je van je ouders een sport kiezen?
Denk dan eens aan wedstrijdzwemmen bij AquaWaarDHet wedstrijdzwemmen kent vier zwemslagen: borstcrawl, rugcrawl, schoolslag en vlinderslag.

Om goed mee te kunnen komen bij het wedstrijdzwemmen, is het belangrijk dat je deze slagen beheerst. Als dit nog niet het geval is, is dat helemaal niet erg. Je begint namelijk bij het Zwemplan, waar je de zwemslagen (nog) beter leert en ook meer snelheid krijgt, wat natuurlijk de bedoeling is, als je wilt gaan wedstrijdzwemmen. Hier maak je ook kennis met wat de zwemsport nog meer te bieden heeft, zoals reddend zwemmen en waterpolo. Je traint meerdere keren per week en heb je het een beetje onder de knie, dan kun je in overleg met je trainer ook meedoen aan wedstrijden. Als je er klaar voor bent stap je over naar de wedstrijdzwemtraining en train je samen met de andere zwemmers om nog sneller en beter te worden in de vier zwemslagen, zodat je klaar bent voor grotere wedstrijden waar je verenigingen tegenkomt uit heel Noord Holland. Je zwemt dan individueel om je persoonlijke records te verbeteren maar ook in een team, omdat je samen punten verzamelt voor de club voor de overwinning in een aantal competities. Je gaat meestal met een grote groep zwemmers van diverse leeftijden en twee coaches naar deze wedstrijden, dus supergezellig.

Lijkt je dit leuk om te proberen, schrijf je dan nu in door middel van het proeflesformulier op www.aquawaard.nl en wie weet zien we je binnenkort in zwembad de Waardergolf in Heerhugowaard.