HEERHUGOWAARD - De competities in het amateurvoetbal komen na de winterstop langzaam weer op gang. Drie regionale teams pakten afgelopen weekend al de volle winst want zowel Reiger Boys, SVW '27 als Hugo Boys konden een driepunter bijschrijven.

In de 3e Klasse A van het zaterdagvoetbal behaalde Reiger Boys een ruime thuiszege op FC Castricum die pas in het slotkwartier tot stand kwam. Grote man bij de geel-zwarten was Floyd Groet. De spits had in de eerste helft nog de lat geraakt, maar ging in het laatste kwartier beter om met de kansen die hij kreeg. Na een voorzet van Arif Bajramovic scoorde hij de openingstreffer om even later productief te zijn uit een assist van Chris Coesel. Laatsgenoemde maakte zelf de derde goal van Reiger Boys waarna Groet de eindstand op 4-0 bepaalde.

Een klasse lager, in 4A, won SVW '27 de uitwedstrijd bij Blauw Wit W met 2-4. SVW '27 pakte een vlotte voorsprong door doelpunten van Dylan van Bekkum Marks en DJ Polak, maar de West-Knollendammers kwamen sterk terug met een 2-2 ruststand tot gevolg. In het slotkwartier maakten de groen-zwartne alsnog het verscil met dezelfde doelpuntenmakers las in de eerste helft. Polak zorgde met een schot voor de hernieuwde voorsprong waarna Van Bekkum Marks het verschil definitef maakte.

In de kelder van de 3e Klasse B pakte Hugo Boys belangrijke punten door de derby tegen Con Zelo met 3-1 te winnen. Het was Pieter Bet die in De Noord de score opende namens de thuisploeg. Na de gelijkmaker van Bakker wist de ploeg van trainer Ron Weinbrecher na rust het verschil te maken tegen uiteindelijk negen man van Con Zelo. De eerste rode kaart voor de gasten viel bij een overtreding waarna Bob de Wit de strafschop wist te benutten. Kort voor tijd bepaalde jesper hoogland de eindstand op 3-1.