HEERHUGOWAARD/OUDKARSPEL - In de vierde klasse A van het zaterdagvoetbal hebben de regionale ploegen SVW '27 en DTS beiden een driepunter kunnen bijschrijven.

SVW '27 behaalde een dikverdiende overwinning op hekkensluiter RCZ die met een 2-0 einduitslag nog laag uitviel gezien de kansenverhoudingen. Nadat Jordy Smit al in de openingsfase de score had geopend leek een grote zege in de maak, maar de Zaankanters kenden in keeper Niekus hun uitblinker. De goalie hield zijn ploeg lang in de wedstrijd, maar moest halverwege de tweede helft voor een tweede maal capituleren bij een inzet van Lars Boelhouwer.

SVW '27, dat nog steeds derde staat, speelt komende zaterdag de belangrijke derby bij Kolping Boys in Oudorp (15.15 uur)

DTS behaalde in eigen huis een ruime overwinning op Blauw Wit W. De ploeg van Mike Langedijk keek bij rust nog tegen een 1-2 achterstand aan met een benutte strafschop van Colin Vennink, maar liep na de rust over de gasten heen. Michael Wouters zorgde voor de glijkmaker, gevolgd door twee treffers van Menno Reek. Invaller Nick Hofman en nogmaals Vennink zorgden voor een 6-2 eindstand.

DTS gaat komende zaterdag op bezoek bij de ongeslagen koploper De Foresters (16.30 uur)