SINT PANCRAS/AMSTERDAM - In de vierde klasse A van het zaterdagvoetbal heeft SVW '27 de derde nederlaag op rij geleden. De Heerhugowaarders gingen in Amsterdam met 2-1 onderuit tegen De Volewijckers. Vrone blijft wel uitstekend presteren en is zelfs al sinds eind november ongeslagen. Tegen OFC zorgde de ploeg van Willem Zeijlmans zelfs voor een onvervalste zevenklapper.

Na één punt uit de laatste drie wedstrijden heeft SVW '27 de titel al uit het hoofd gezet, maar de groen-zwarten van trainer Miquel Tjong A Hung (foto) gokken nog wel op de tweede plaats voor een goede uitgangspositie in de nacompetitie. Op bezoek bij De Volewijckers werd echter voor de vierde keer op rij niet gewonnen. De gasten in kregen in de eerste helft wel kansen in Amsterdam, maar keeper Reit van de thuisploeg was de uitblinker voor zijn ploeg. Kort voor rust kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong door een treffer van Bernoussi.

SVW '27 ging na de rust vol ten aanval en werd daarvoor beloond toen DJ Polak op aangeven van Nick van Heumen de 1-1 liet aantekenen. Onnodig balverlies vlak voor tijd zorgde er echter voor dat Dams de winnende kon maken voor De Volewijckers: 2-1.

Omdat ook de concurrentie punten verspeelde doet het verlies SVW '27 niet al teveel pijn, maar komende zaterdag wacht in eigen huis de derby tegen Kolping Boys dat inmiddels is opgeklommen naar de vierde plaats, kort achter de Heerhugowaarders.

Vrone
Vrone is inmiddels opgeklommen naar de zesde plaats in 4A en is zoals gezegd al enkele maanden ongeslagen. Op de ranglijst ging het afgelopen weekend OFC voorbij na een onvervalste zevenklapper. De ploeg van trainer Zeijlmans werd daarbij ook geholpen door de Oostzaners die tweemaal voor een eigen doelpunt zorgden. De overige treffers kwamen op naam van Tim Heiblom (2), Kevin Kieft, Stan Wijnstekers en Wout Adams.

Vrone gaat komende zaterdag op bezoek bij De Wherevogels in Purmerend.