SINT-PANCRAS/AMSTERDAM - Voor SVW '27 blijft het tot de laatste speeldag van de competitie spannend of men mag deelnemen aan de nacompetitie voor promotie. De ploeg van trainer Miquel Tjong A Hung behield in ieder geval de derde plaats na een nipte winst op SV Kadoelen. Tegelijkertijd won Vrone in een doelpuntrijk duel de derby tegen Kolping Boys.


De laatste thuiswedstrijd van Vrone werd onder een stralende voorjaarszon een echt spektakelstuk met liefst acht doelpunten. Kolping Boys is reeds in het bezit van een periodetitel en zal zich met name op de nacompetitie richten. Vrone manifesteerde zich in zijn eerste seizoen als vierdeklasser als een sterke middenmoter en liet zich ook tegen de buren uit Oudorp weer van zijn beste kant zien. Dankzij een hattrick van Kevin Kieft en twee treffers van Danièl Leijen won de thuisploeg met 5-3. Vrone sluit zaterdag de competitie af met een uitwedstrijd bij VV Egmond. Kolping Boys speelt dan tegen De Meteoor op het complex van Alkmaarsche Boys vanwege een internationaal jeugdtoernooi op De Nollen.

Winst was er ook voor SVW '27 al maakten de Heerhugowaarders het zich na rust nog lastig tegen het laaggeklaasseerde SV Kadoelen. SVW '27 had voor rust een comfortabele voorsprong genomen door twee treffers van Federico Paloni en ene doelpunt van Martijn Korver, maar door slordig spel liet men de thuisploeg terugkomen: 2-3. Uiteindelijk werd de zeg toch over de streep getrokken door SVW'27 dat nu komende zaterdag in een rechtstreeks duel om de derde plaats ZVC '22. ontvangt. SVW '27 moet op zijn minst gelijk spelen en dan nog hopen dat DZS de laatste periodetitel opeist.