ALKMAAR/OUDKARSPEL/WORMER - In de 4e Klasse A vielen er zaterdag enkele verrassende uitslagen te noteren. Ruim achter koploper De Foresters, dat inmiddels een voorsprong heeft van dertien punten op de concurrentie, lijken de overige ploegen vooral elkaar af te maken. De grootste surprise in 4A van dit weeekend kwam van Alcmaria Victrix dat het hoog geklasseerde SVW '27 met liefst 4-0 versloeg.

Het bleek in Sportpark Egmonderhout een totale off-day voor de groen-zwarten uit Heerhugowaard want reeds bij rust had Alcmaria Victrix een 3-0 voorsprong te pakken door treffers van Salim Bejaoui en Chakib El Kadiri (2). De nummer voorlaatst van de competitie had ook na de rust weinig te vrezen van de nummer twee in de stand. Kurdo Menmi bepaalde de eindstand op 4-0 waardoor Alcmaria Victrix een plaatstje klimt en SVW '27 de tweede plaats nu aan DZS moet laten.

Kolping Boys won in een hectisch duel met 2-3 van WSV '30 in Wormer. Via doelpunten van Thijs van den Oord en Jacco Paauw leken de Oudorpers op rozen te zitten, maar twee tegentreffers en rode kaarten voor Nieuwpoort en Langedijk maakten het een stuk lustiger. Desondanks wisten de gasten via Steven Dekker de volle winst te pakken: 2-3

DTS revancheerde zich in eigen huis op Sint Adelbert. Na een eerdere 4-2 nederlaag won de ploeg van trainer Mike Langedijk ditmaal met het kleinst mogelijke verschil. Michael Wouters zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd: 1-0.