HEERHUGOWAARD - Bij de start van de competitie hebben zowel het eerste heren- als vrouwenteam van Reiger Boys goede zaken gedaan. Beiden begonnen het seizoen in eigen huis met een driepunter. Ook SVW '27 pakte de volle buit in Zaandam.

In de 3e Klasse A begon Reiger Boys met een thuiswedstrijd tegen SV Beverwijk. De ploeg van trainer/coach Tom Boukes had het beste van het spel, maar besliste het duel pas in het laatste kwartier. Na een goede aanval had Jermaine Pichotte de geel-zwarten na een kwartier spelen op voorsprong geschoten.

Kort na de rust wist Perry Buijsman vogelvrij achter de verdediging op te duiken en voor de gelijkmaker te zorgen. De beslissing viel een kwartier voor tijd. Timo Blind wist voor een hernieuwde voorsprong te zorgen terwijl Beverwijk met tien man verder moest toen scheidsrechter Schram de rode kaart toonde aan Aslantas. Vlak voor tijd gooide de net ingevallen Beau Vodde het duel in het slot.

Een klasse lager, in 4A, begon SVW '27 het seizoen eveneens met een zege. Op bezoek bij RCZ won de ploeg van trainer Miguel Tjong A Hung met 1-3 van RCZ. Maarten Rippens brachten de gasten in de eerste helft op voorsprong. na rust beslisten Coen Kuipers en Jordi Smit het duel. SVW '27 speelt komende zaterdag in eigen huis de derby tegen Kolping Boys.

Vrouwen
In de Hoofdklasse vrouwen begon Reiger Boys, met de op het oude nest teruggekeerde trainer Arnold de Block, het seizoen met een 2-1 thuiszege op Sparta Rotterdam. Maartje van Haneghem wist na de rust met twee treffers de in de eerste helft opgedane achterstand te keren.