HEERHUGOWAARD/AMSTERDAM - De twee Heerhugowaardse ploegen in het zaterdagvoetbal hebben dit weekend een driepunter kunnen bijschrijven. Zowel Reiger Boys als SVW '27 wisten te zegevieren.

Reiger Boys, de nummer vier van de 3e Klasse A, wist in Amsterdam de uitwedstrijd bij middenmoter De Volewijckers te winnen. Het werd 1-3 voor de ploeg van trainer Tom Boukes waarbij alle doelpunten in de eerste helft vielen. Chris Coesel wist al binnen het eerste kwartier tweemaal te scoren, maar al vlot maakte Challaoui de aansluitingstreffer. Kevin Pawirosemito bracht de marge weer op twee, en daar kwam in het stevige duel, met zeven gele kaarten, geen verandering meer in.

Reiger Boys ontvangt volgende week zaterdag HCSC op De Wending (15.00 uur)

Vierdeklasser SVW '27 heeft de tweede plaats weer wat steviger in handen al is de achterstand op koploper De Foresters nog altijd groot (10 punten). In de thuiswedstrijd tegen Sint Adelbert zat het venijn 'm in de staart. Leon Ayal scoorde pakweg twintig minuten voor tijd de openingstreffer, maar al snel daarna viel de gelijkmaker. In de blessuretijd wist Dylan Bekkum Marks de winnende voor de groen-zwarten van trainer Miquel Tjong-A-Hung te scoren: 2-1.

Zaterdag 11 maart gaat SVW '27 op bezoek bij Sporting Krommenie (14.30 uur).