HEERHUGOWAARD - De zaterdagploeg van SVW '27 is aan een uitstekende reeks bezig. De ploeg van Miquel Tjong-A-Hung speelde dit kalenderjaar zes wedstrijden waarin maar liefst dertien punten werden behaald. De groen-zwarten zijn daardoor opgeklommen naar de derde plaats in de 4e Klasse A.

Met vier overwinningen, een gelijkspel en alleen nipte nederlaag tegen de ongeslagen koploper Always Forward gaat het dus goed met SVW '27 (zat). Nadat doordeweeks Meervogels '31 er al aan moest geloven, SVW '27 won met 2-5 onder meer door vier treffers van Marlon Börnemann, was zaterdag Schagen United het volgende slachtoffer van de Heerhugowaardse dadendrang.

De thuisploeg behaalde een regelmatige overwinning waarin Coen Kuipers na een kleine twintig minuten de score opende en eigen doelpunt voor een 2-0 ruststand zorgde. In de laatste tien minuten van het duel werd de score verder opgevoerd door Dennis Wagenaar en Damian Tjong-A-Hung.

Reiger Boys
Een stuk minder verging het deze week Reiger Boys. Binnen een aantal dagen kreeg de derdeklasser van trainer Tom Boukes twee keer een 4-1 nederlaag om de oren. Verloor men dinsdag met 4-1 bij RKVV DEM, daar ging men zaterdag met dezelfde cijfers onderuit bij Olympia Haarlem. Daan Prins wist uiteindelijk nog de eer te redden.

Ook de vrouwen van Reiger Boys verloren en wel op een schlemielige manier.Tegen Saestum VR2 leek het duel lang op een gelijkspel te eindigen nadat het bij rust al 1-1 was. Marouscha ruiter had namens de thuisploeg de score geopend. In blessuretijd besloot de scheidsrechter een verkeerd geraakte bal te beoordelen als terugspeelbal en uit de toegekende vrije trap scoorden de gasten de winnende treffer: 1-2. In de commotie daarna was er ook nog eens rood voor Hilde Spierings en trainer Junior Pourier.