DIJK EN WAARD - De regionale ploegen in de lagere klassen van het zaterdagvoetbal hebben dit weekend wisselend gepresteerd. In de vierde klasse gingen SVW`27 en Vrone onderuit. Een klasse lager boekte DTS zijn tweede zege op rij waardoor het koploper is.


In de vierde klasse A ging de competitie dan ook eindelijk van start voor SVW'27 dat een week eerder de wedstrijd tegen Blauw-Wit W afgelast zag worden. Na een goede voorbereiding viel deze start voor de groenzwarten echter tegen. Tegen het gepromoveerde Sporting Andijk kreeg de thuisploeg wel kansen, ondermeer via Leon Ayal en Joeri Kloosterboer, maar mocht het ook van geluk spreken dat pogingen van de Andijkers op de paal eindigden en van de lijn werden gekeerd. In de 82e minuut viel de beslissing alsnog toen Luc Waardenburg namens de gasten de beslissende scoorde: 0-1.

Promovendus Vrone, dat op de eerste speeldag gelijk had gespeeld tegen ZVC '22 (1-1) bleef deze zatredag ook met lege handen. De ploeg van trainer Willem Zijlmans ging in Amsterdam met 2-1 onderuit tegen De Meteoor. Andrew Hand zorgde voor de enige treffer namens de ploeg uit Sint Pancras.

Komende zaterdag 7 oktober gaat SVW '27 op bezoek bij ZCFC. Vrone speelt die dag thuis tegen DZS.

In de vijfde klasse heeft DTS na twee speelronden al negen keer gescoord. Zaterdag won de ploeg van wegens ziekte afwezige trainer Ruud Koopman met 2-5 van De Kennemers. In Beverwijk kwam de ploeg uit Oudkarspel snel op achterstand, maar wist binnen 45 minuten de orde te herstellen middels treffers van Jeffrey Rispens, Ricard Fueller en Tijmen Pos. De Kennemers deed nog even wat terug, maar et twee treffers besliste Michael Wouters het duel (2-5) waardoor DTS na twee wedstrijden aan kop gaat met Alcmaria Victrix en Westzaan.

Laatstgenoemde ploeg is komende zaterdag de tegenstander in Oudkarspel.