SINT PANCRAS - Zaterdagavond is de Zuurkoolcup na twee jaar afwezigheid vanwege de coronapandemie terug gekeerd op de velden van SV Vrone in Sint Pancras. Op de openingsdag maakten de twee Langedijker eersteklassers, LSVV en BOL, hun status waar met een overwinning.


Vrone mocht twee jaar geleden het eeuwfeest vieren, maar corona gooide roet in het eten. Met de organisatie van de Zuurkoolcup heeft men dit jaar alsnog het nodige feestgedruis en natuurlijk veel sportiviteit op het complex en dat begon zaterdag direct goed. De jeugd van Vrone JO13-1 wist namelijk als eerste een prijs in ontvangst nemen in de vorm van de Spruitjescup.

Vervolgens was het de beurt aan de 1e ronde in de strijd om de Zuurkoolcup. Vrone, komend seizoen uitkomend in de vijfde klasse van het zaterdagvoetbal, kon het niet bolwerken tegen BOL. Ondanks dat de ploeg van de teruggekeerde trainer Willem Zeijlmans de strijd aanging wisten de Broekers het duel met 1-3 te winnen.

Ook vierdeklasser DTS gaf prima partij tegen LSVV, maar de ploeg van de nieuwe trainer Gidon Reinders Folmer bleek uiteindelijk toch te sterk (0-2).

Komende woensdag gaat de strijd verder met om 17.00 uur de Girls Cup voor MO17-teams en vanaf 19.00 uur treffen Vrone en LSVV elkaar waar BOL tegen DTS speelt.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie