HEERHUGOWAARD - Onder begeleiding van John Ligthart en Ronald Weel op gitaar en Daniël Gueli op contrabas zingt Marcia Bamberg op zaterdag 10 december om 20.00 uur met veel passie de meest prachtige Franse en Engelse Gipsy jazz liedjes.

Gipsy jazz
De "Gipsy" of "Manouche" jazz is in de jaren dertig binnen de Roma-zigeuner gemeenschappen in Parijs ontstaan. Deze sterk ritmische muziek is een vermenging van Franse Musette, jazz- en swingmuziek uit Amerika en zigeunermuziek. Het is de eerste jazzstijl die in Europa ontstond.

De grondlegger van deze stijl is de in België geboren Sinti-gitarist Django Reinhardt die samen met violist Stéphane Grappelli het ensemble "Quintette du Hot Club de France" vormde. In dit ensemble was de line-up zeer kenmerkend voor deze stijl van muziek: het waren allemaal snaarinstrumenten. Django Reinhardt en zijn muzikanten speelden veel instrumentale versies van liedjes die oorspronkelijk tekst hadden.

Het Marcia Bamberg Swing Quartet brengt een ode aan Django Reinhardt en de Gipsy jazz. Met haar kwartet heeft Marcia de zang teruggebracht in de nummers om Gipsy jazzmuziek toegankelijker te maken voor een groter en misschien 'nieuw' publiek, dat meer gecharmeerd is van muziek met zang en op deze manier deze prachtige traditionele muziekstijl kan leren kennen en waarderen.

Kerst!
Tijdens dit unieke concert net voor de kerstdagen speelt het Marcia Bamberg Swing Quartet naast hun gebruikelijke repertoire ook sfeervolle internationale kerstnummers in de gipsy swing stijl. Het Poldermuseum (en het kwartet!) zal in kerstsferen versierd zijn, het wordt een voorstelling die u niet wilt missen!

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-marcia-bamberg-swing-quartet-412828399857