HEERHUGOWAARD - De Groene Amsterdammer verwoordde heel goed waarom Joost Spijkers zo’n grote naam in theaterland is. “Joost is zoveel meer dan een zanger. Hij is een geweldige acteur en liedperformer: soms zacht en teder, soms bitter en hard, soms ronduit clownesk.” Hij sleepte al meerdere theaterprijzen in de wacht. Zaterdag 20 januari betreedt hij het grote podium in Cool kunst en cultuur met zijn nieuwste voorstelling SPIJKERPALEIS.


Deze show vertelt het verhaal van een man die op de kermis verzeild raakt in een spiegelpaleis. In een doolhof van spiegels ziet Joost zijn geliefden: ouders, kinderen, vriend, vijand en daarmee zichzelf. De mens bestaat immers bij de gratie van degenen die hem omringen. In ‘SPIJKERPALEIS’ krijgen ze allemaal een lied. Het resultaat is een collage van warmbloedige monumentjes, bewerkingen van eeuwenoude traditionals en nieuwe liedjes, soms weemoedig, dan weer uitbundig. Een collage van warmbloedige monumentjes, bewerkingen van eeuwenoude traditionals en nieuwe liedjes. Samen met zijn topmusici Stan Mitrovic, Arend Niks en Andreas Suntrop brengt Joost een humoristisch, visueel, muzikaal en theatraal spektakel naar Cool.

**** Met vier sterren overladen voorstelling

‘Spijkers’ mimiek, danstalent en zangstem maken deze voorstelling uniek - Volkskrant

Aanstekelijk portret van een man die hartstochtelijk van het leven houdt - NRC

Wat een geweldige en vooral originele artiest - Scènes

Over Joost Spijkers

Op de Kleinkunstacademie academie leert Spijkers (23 juni 1977) Pepijn Gunneweg, Pim Muda en Friso van Vemde Oudejans kennen. In 2001 richten ze de Ashton Brothers op, waarmee ze met succes in zowel binnen- als buitenland slapstick, circusacts, fysiek cabaret en muziek opvoeren. Sinds 2015 gaat Joost naast z’n werk bij de Ashton Brothers ook solo het podium op, wat meteen een schot in de roos was. Hij werd er in 2018 voor beloond met de Poelifarnio, de prijs voor beste cabaretvoorstelling in de categorie kleinkunst. In 2021 sleepte hij de Annie MG Schmidtprijs in de wacht voor het beste theaterlied.

Kaartverkoop & informatie

Kijk voor meer informatie en het reserveren van kaarten op coolkunstencultuur.nl