HEERHUGOWAARD - In een akoestische, kleine setting presenteren muzikanten hun songs zo klein en puur mogelijk aan het publiek. Eigenzinnig, soms tegendraads maar altijd verrassend. In het voorprogramma krijgen jonge talenten een kans of word je verrast door bijzondere gastoptredens. Op zondag 11 december is het de beurt aan Broeder Dieleman, met in het voorprogramma Pim van de Werken.

Broeder Dieleman
Broeder Dieleman maakt een eigenzinnig soort gospel in het Zeeuws Vlaams dialect. Al jaren verheugde hij huiskamers en podia in Zeeland met liedjes vol zonde en zaligheid, met op de achtergrond altijd het Zeeuwse landschap, bezongen als een oord vol mystiek. In 2012 debuteerde hij met Alles Is IJdelheid, dat hem ook buiten Zeeland introduceerde als bijzonder muzikant. Inmiddels tourde hij het land door, tot onze zuiderburen aan toe, en werd zijn oeuvre uitgebreid tot vier albums, EP’s en meerdere soundtracks.

Naast het Zeeuws dialect is vooral Zeeland zelf erg bepalend voor de muziek van broeder Dieleman; het alter ego van Tonnie, een boomlange man met open armen uit Middelburg. Zowel in zijn teksten als in de muziek zit ruimte en lucht. Het duurt zolang het duurt, maar uiteindelijk komt ieder lied aan bij de bestemming.

Pim van de Werken verzorgt het voorprogramma. Hij laat zich inspireren door o.a. Bob Dylan, Leonard Cohen en Nick Cave, maar geeft hier een geheel eigen interpretatie aan.

Tickets
Een Bare Bones-ticket kost slechts €8,50. De concerten worden gegeven in de Kleine Zaal van Cool. Dé plek voor intieme huiskamerconcerten. Zo dichtbij de muzikant zat je nog niet eerder. Kijk voor meer informatie: www.coolkunstencultuur.nl/theater