HEERHUGOWAARD - Bij Cool kunst en cultuur kun je zelf bepalen hoeveel je als bezoeker wilt betalen voor de nieuwe musical Before After op vrijdag 25 november. Je reserveert vooraf een vrijkaartje via www.coolkunstencultuur.nl en betaalt na afloop van de voorstelling een bedrag waar jij je goed bij voelt.

,,In deze onzekere tijden is het heerlijk om te ontspannen, nieuwe inzichten op te doen of je te laten betoveren in het theater”, vertelt Lineke Kortekaas, directeur Cool kunst en cultuur. ,,Tegelijkertijd leven we in steeds duurdere tijden met stijgende (gas)prijzen en oplopende inflatie. Voor veel mensen is de drempel om van cultuur te genieten hoger geworden. Om een avondje uit voor iedereen toegankelijk te houden, gaan we als proef Pay What You Want uitproberen bij de musical Before After van de nieuwe musicalproducent Niels van Doormalen.” ,,Op deze manier steunen we een jong creatief team én betalen onze bezoekers zelf wat ze kunnen missen. Al is het maar een paar euro. Heb je meer te besteden, dan kun je de prijs van een normaal ticket of zelfs meer geven.”

Vuurdoop
Before after is een relatief onbekende musical van het Britse duo Stuart Matthew Price en Timothy Knapman. De productie beleefde z’n première in Tokyo en speelde daar langere tijd. Met een nieuwe Nederlandstalige versie beleeft het nieuwe Nederlandse musicalgezelschap Oatmilk zijn vuurdoop. Theaterkrant schreef naar aanleiding van de première ,,Het is prijzenswaardig dat een onbekende musical gebracht wordt door een team van overwegend jonge makers en uitvoerders. Aangevoerd door regisseur Loek de Bakker en met een live band onder leiding van Neil Foreman krijgen Coen Bril en Desi van Doeveren meer dan genoeg ruimte om zich te bewijzen als bijzondere acteurs en zangers.” NRC concludeerde: ,,Het zijn de acteurs en de live muzikanten die deze performance de moeite waard maken.”

Musical
In Before After komen ex-geliefden Ami en Ben elkaar tegen, maar één van beiden kan zich de relatie én breuk niet herinneren door geheugenverlies. De ander besluit het daarop nog eens te proberen, in de hoop dat de liefde dit keer wel standhoud. Before After springt heen en weer tussen nu en toen – wat ging er mis tussen hen? En wat als je een tweede kans krijgt? Kun je werkelijk opnieuw beginnen? Before After is een intieme musical met live muziek vol meeslepende ballads over liefde, identiteit en het doorbreken van patronen,

Kleine prijs Het zelf bepalen wat je wilt betalen is een pilot. Het ondersteunen van jonge talent én lage prijzen is bij Cool een blijvertje. ,,In onze nieuwe Kleine zaal bieden we jong talent, lokale makers en theatermakers met een bijzonder programma een podium. Als bezoeker betaal je tussen de 8 en 15 euro. Kleine zaal, kleine prijs.”

Kijk voor meer informatie op: www.coolkunstencultuur.nl/theater