HEERHUGOWAARD - Cool kunst en cultuur organiseert in samenwerking met een initiatiefgroep vanuit Geriant een cultureel programma onder de naam Dementie... en toch een fijne dag! Met bijzondere voorstellingen, workshops en films voor mensen net dementie en hun naasten. De feestelijke, uitverkochte startbijeenkomst vond op dinsdag 4 oktober plaats met o.a. een optreden van zorgzangeres Janine Greven. De kaartverkoop voor het cultureel programma is gestart.

Geriant
Geriant ging in gesprek met een aantal mensen met dementie en hun naasten. Zij dachten na over de vraag hoe je het leven leuk houdt als er sprake is van geheugenproblemen. Er ontstonden mooie gesprekken en samen kwamen zij tot de conclusie dat een fijne ontmoetingsplek met activiteiten op het gebied van kunst en cultuur de wens is. Een prachtig programma ontstond!

Muziek
Het culturele programma Dementie... en toch een fijne dag! gaat van start met het concert Mijn avonturen met Ramses Shaffy. Gerard Alderliefste begeleidde Shaffy tijdens de toegift van zijn carrière. Het lied Laat me - Vivre zorgde in 2005 voor een reeks aan fantastische optredens en momenten. Op vrijdag 21 oktober blikt Alderliefste terug op deze bijzondere vriendschap. Het programma vervolgt met nog meer muzikale middagen: Ed Struijlaart (donderdag 27 oktober), Maartje de Lint (vrijdag 25 november) en De Jordaan zingt (dinsdag 29 november). Theatermaker Adelheid Roosen sluit deze eerste serie op dinsdag 13 december af met een ontroerend portret van haar moeder met Alzheimer.

Zing-Cirkel

Als onderdeel van Dementie... en toch een fijne dag! zal zorgzangeres Janine Greven de Zing-Cirkel Dijk en Waard begeleiden. Kom samen met andere mensen met dementie, hun naasten, vrijwilligers en professionals zingen.
Samen zingen activeert de ontwikkeling: sociaal, emotioneel en muzikaal. De eerste keer meezingen is gratis!

Nieuwsbrief Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de voorstellingen in de serie Dementie... en toch een fijne dag! Meld je dan aan voor de nieuwsbrief via www.coolkunstencultuur.nl/fijnedag
Kijk voor meer informatie op: www.coolkunstencultuur.nl/theater