HEERHUGOWAARD - Proeflessen op instrumenten, workshops, rondleidingen, kindervoorstellingen en optredens

Op zaterdag 18 juni opent Cool kunst en cultuur vanaf 10:00 uur de deuren. Cool Open! is de vertrouwde open dag in een feestelijke nieuwe jas. Een hele dag boordevol proeflessen op instrumenten, workshops, rondleidingen, jeugdvoorstellingen en mini-concerten. Gevarieerd en gratis, voor jong en oud.

Voor de kleintjes

Met muziek maken kun je niet vroeg genoeg beginnen. En (groot)ouder, wist je dat alledaagse activiteiten - tanden poetsen, opruimen, gaan slapen - makkelijker gaan als je samen met je kleine muziek maakt? Kom liedjes zingen, instrumenten ontdekken en krijg de smaak te pakken tijdens één van de Muziek op schoot-workshops in het ochtendprogramma van Cool Open! (10:00 tot 12:45 uur). Deze ochtend trakteert Cool peuters en kleuters op de vrolijke jeugdvoorstelling Taart voor Tijger (2+). Een humoristische voorstelling (aanvang 10:30 en 11:45 uur) met vrolijke dierenpoppen en een (s)taartje! Reserveer je gratis tickets vooraf op coolkunstencultuur.nl/coolopen of kom aanwaaien.

Proeflessen instrumenten

Er zit muziek in Cool. Docenten en leerlingen geven deze zaterdagmiddag (vanaf 13.00 uur) op verrassende plekken een mini-concert. In Café Cool zijn verschillende optredens. Wie geïnspireerd is geraakt door deze live optredens, kan direct zelf aan de slag. In de verschillende lokalen kan iedereen instrumenten uitproberen. Welk blaasinstrument vind jij het mooiste klinken, en wat is het verschil tussen de toetsen van een keyboard, accordeon of piano? Speel je misschien liever een snaarinstrument? En heb je dan ook al aan de harp of cello gedacht? De ervaren Cool-docenten staan voor je klaar voor een korte proefles of verklappen je de geheimen van hun instrument.

Workshops

Tijdens Cool Open! kun je verschillende workshops volgen. Kom binnen en ontdek je muzikale talent. Alleen voor de populaire workshop ukelele (15:15 uur) dien je je vooraf aan te melden via coolkunstencultuur.nl/coolopen.

Expositie

Naast muziek- en zanglessen zijn wij ook het adres voor allerlei beeldende lessen en workshops. Leerlingen en docenten laten hun werk zien in de foyer. Fotografiedocenten leggen Cool Open! op de gevoelige plaat vast. Wil je zelf een foto maken tijdens je bezoek!? Vraag de docenten gerust om tips.

Horeca

Natuurlijk is aan de inwendige mens gedacht. Café Cool is de hele dag geopend. Terwijl je geniet van livemuziek kun je lekker een drankje doen of de nieuwe vegetarische hapjes uitproberen. Of weet jij een ijsje te scoren bij ijsco Ali? Voor een heerlijke lunch (in samenwerking restaurant Stroming) neem je bij mooi weer buiten plaats op het terras.

Rondleiding

Droom je van een carrière op óf juist achter het toneel? Tijdens Cool Open! krijg je de kans om mee backstage te gaan. Een toer die je dit keer zelfs tot grote hoogte brengt: de lichtbrug boven het toneel. Met eigen ogen zie je hoe de theatertechnici de avondvoorstelling voorbereiden. Natuurlijk wordt de artiestenfoyer, de kleedkamer en de laad en los niet overgeslagen. Meld je vooraf aan via www.coolkunstencultuur.nl/coolopen of kom spontaan langs.

Vriendenavond

In de avond (20:15 uur) presenteert Dolf Jansen de previewavond. Vrienden van Cool krijgen voorproefjes van het nieuwe theaterseizoen. Vele grote namen komen naar Dijk en Waard na de zomer. Het nieuwe theaterprogramma staat vanaf 11 juni 12:00 uur online, de kaartverkoop start op vrijdag 17 juni 12:00 uur. Voor vrienden al een week eerder. Word Vriend van Cool en profiteer van vele voordelen! www.coolkunstencultuur.nl/vriend

Meer informatie

Meer informatie over Cool Open!, het volledige cursusaanbod en nieuwe theaterseizoen is te vinden op www.coolkunstencultuur.nl. De nieuwe theaterbrochure en gidsen met het nieuwe les- en cursusaanbod zijn vanaf half juni verkrijgbaar bij de servicebalie van Cool.

Vragen? Neem dan contact op via info@coolkunstencultuur.nl of 072-5347662.