HEERHUGOWAARD -We hebben goed nieuws! Vanaf half juni is Het Oude Gemaal/Poldermuseum weer open. Inmiddels zijn de Corona-regels zo ver verruimd dat we weer voorzichtig aan het organiseren van concerten zijn gaan denken, het eerste optreden is op 23 augustus 2020. We hebben fado zangeres Iris Feijen en gitarist Tiago Lageira kunnen strikken om het eerste optreden te gaan doen.

FADOpelos2 is een duo dat bestaat uit Iris Feijen (zang) en Tiago Lageira (gitaar). Samen brengen zij de Portugese Fado naar Nederland. Iris maakte al op jonge leeftijd kennis met de Portugese fado muziek. Zelfs zonder de taal te begrijpen raakte deze muziek haar zo erg, dat ze besloot zelf fado te gaan zingen.

In 2017 kwam ze in contact met Tiago, hij is geboren in Portugal en wilde graag samen de fado ter gehore brengen in Nederland. In Juli 2019 brachten ze hun eerste EP ‘Bairro Alto’ uit, waarin ze naast nummers van Amália Rodrigues en Mariza ook een eigen nummer spelen.

Muziek vol emotie, dat is waar het bij FADOpelos2 om gaat. Laat u meevoeren door de straten van Lissabon en droom weg bij het spel tussen zang en gitaar.

Zie website van het poldermuseum