HEERHUGOWAARD - Op woensdag 27 december dompelen de musici en dansers uit Kaapstad je onder in de rijke tradities van de prachtige Xhosa-cultuur en staan vol energie en passie op het grote podium van Cool kunst en cultuur.

ROOTS!


De gloednieuwe voorstelling ROOTS! voelt als een reis door Zuid-Afrika, vol prachtige muziek en ritmische Afrikaanse dans. De veertien musici en dansers uit Kaapstad dompelen je onder in de rijke tradities van de prachtige Xhosa-cultuur en staan vol energie en passie op het podium. Je hoort hartverwarmende, persoonlijke verhalen over de plek waar ze opgroeiden, waar ze voor het eerst muziek hoorden, wie ze stimuleerde de artiest te worden die ze nu zijn en welke Zuid-Afrikaanse tradities voor hen van grote betekenis zijn geweest.

Traditionals op authentieke instrumenten worden afgewisseld met bekende nummers, die ook onderdeel zijn van hun roots, zoals Miriam Makeba’s ‘Pata Pata’ en nummers van artiesten als Brenda Fassie en Tracey Chapman. ROOTS! prikkelt de zintuigen met opzwepende live muziek, een prachtig videodecor en ritmische Afrikaanse dans.

Kaartverkoop & informatie

Kijk voor meer informatie en het reserveren van kaarten op www.coolkunstencultuur.nl/roots!