HEERHUGOWAARD - Tijdens de vakantie even niet luisteren naar je meester in de klas, maar wel naar meester Frans tijdens de jeugdvoorstelling Meester Kikker. Op vrijdagmiddag 23 februari speelt deze gloednieuwe mjoesikal, naar het boek van Paul van Loon, in Cool kunst en cultuur. Na het succes van het boek en de film kun je met het hele gezin nu genieten van dit spannende en grappige verhaal in het theater. De voorstelling is geschikt voor kinderen van 5 t/m 10 jaar en voor alle ouders en opa’s en oma’s natuurlijk. Een heerlijke uit-tip voor in de voorjaarsvakantie.


Meester Kikker is gebaseerd op het gelijknamige boek van Paul van Loon. Het gaat over meester Frans die een groot geheim bij zich draagt: Hij verandert namelijk dikwijls in een kikker. Wanneer de meester met waterkroos in zijn haar en kleren vol scheuren de klas binnenkomt, heeft hij duidelijk iets uit te leggen. En waarom kijkt de directrice zo verlekkerd als iemand een spreekbeurt houdt over kikkers? ‘Soms ben ik een kikker. Dat is mijn geheim. Niemand mag het weten, behalve jullie.’ De voorstelling wordt een visueel feestje, met een groot doekendecor, projecties, poppen en schuimpruiken. In dit wonderlijke verhaal komen we erachter dat wellicht iedereen wel een diertje in zich heeft.

Paul van Loon
Kinderboekenschrijver Paul van Loon zit 40 jaar in het vak. Zelf noemt hij zijn schrijfgenre grumor: griezelen met humor. Elk kind is wel bekend met een van zijn meer dan honderd boeken. Met als bekendste reeksen die van Dolfje Weerwolfje en De griezelbus. Zijn boek Meester Kikker werd afgelopen oktober, tijdens de première van deze musical, bekroond met het Gouden Boek. Samen met poppenspeler en theatermaker Mark Haayema van De Grote Haay brengt hij dit populaire verhaal nu de planken in de Nederlandse theaters.

Recensie (Theaterkrant)
"Het genre familiemusical en De Grote Haay blijken een ideale combinatie: de poppen, cartooneske vormgeving en de humoristische liedjes van Haayema, komen samen tot een vrolijk geheel. Doordat scènes op hoog tempo worden afgewisseld met muziek en mooie, simplistische animaties, blijft de voorstelling voor alle leeftijden boeiend van begin tot eind."

Meester Kikker is vrijdag 23 februari om 14:30 uur te zien in Cool kunst en cultuur. Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar via www.coolkunstencultuur.nl