LANGEDIJK - Pakweg 15.000 bezoekers hebben zaterdag 24 juni genoten van een zonovergoten een sfeervol Indian Summer Festival op het terrein van het Geestmerambacht. Op de mainstage zorgden de top-acts zoals The Opposites, DI-RECT Goldband en Maan voor de hoogtepunten van de dag. Ook bij de andere tenten en attracties was het een gezellige drukte zonder enige wanklank waarbij de organisatie duidelijk liet blijken lering te hebben getrokken van de fouten van de afgelopen jaren.


De organisatie liet voorafgaand aan deze twintigste editie weten dat ze het festivalterrein een flinke upgrade heeft gegeven door de entree een stuk te vergroten, net als het aantal horecapunten. Ook werd er meer barpersoneel ingezet, waardoor dorstige festivalgangers minder lang hoefden te wachten op hun drankjes. De festivaldag verliep zonder al te lange wachtrijen en ook nog eens zonder incidenten. Bezoekers konden daarbij ruimschoots gebruikmaken van gratis drinkwater en gratis zonnebrand, wat met de warme temperaturen meer dan welkom was.

Bij de mainstage verdrong in eerste instantie het met name jonge publiek zich al vroeg in de middag voor het podium voor de opterdens van de populaire Flemming, Zoë Tauran en Maan. Meer hoogtepunten volgden in de avonduren. Goldband liet zien waardoor hun populariteit het afgelopen jaar zo groeide. De ervaren rockers van DI-RECT staan steevast garant voor een sterke show en bij de afluisting door The Opposites spatte de energie er van af.

Ook bij de andere podia op het terrein was het een feest van jewelste.$hirak & Monica Geuze kregen de hele Turn Up-stage in beweging met hun dj-set. evenals het duo De Lievelings DJ’s van je Zusje, Natte Visstick en Yung Felix. Ook Rudi’s Après-Ski Bar kreeg een make-over en ondanks het warme weer stond de Tiroler-tent de hele dag vol met een feestende menigte.

De organisatie kon na afloop tevreden terugkijken en maakte tevens bekend dat de volgende editie zal plaatsvinden op 29 juni 2024.


Fotografie:
Paul van der Molen

Kijk hier voor meer foto's.