HEERHUGOWAARD - In de familievoorstelling (7+) Reinaert de V. op zondagmiddag 17 maart in Cool kunst en cultuur, wordt met poppenspel, dans, muziek en zang het oerverhaal over Reinaert de Vos nieuw leven ingeblazen. Schrijver Simon van der Geest, bekend van zijn met de Gouden Griffel bekroonde jeugdboeken ‘Dissus’ en ‘Spinder’, bewerkte het oeroude verhaal tot een actuele klimaatrechtszaak. In dit stuk worden de ‘gelijkhebbers’ verleid tot corruptie, de jeugd staat op tegen de oude garde en de dochter van Reinaert zegeviert uiteindelijk. Een multimediale familievoorstelling met de poppenspelers en dansers van Duda Paiva Company, musici van het New European Ensemble en zangers van Holland Opera. Je kijkt je ogen uit.


Extra bijzonder is dat de zangtalenten van Cool’s Projectkoor Reinaert de Vos tijdens de openingsscène meezingen met de zangers van Holland Opera. Een unieke samenwerking. Voorafgaand aan de voorstelling kun je als bezoeker meedoen aan een creatieve workshop.

Het verhaal
Op de hofdag van Koningin Nobel klagen alle dieren over de kwaadaardige streken van Reinaert de Vos. Bruun de Beer en Tibeert de Kater worden erop uitgestuurd om hem te dagvaarden, maar Reinaert zet hen dat lelijk betaald. Pas als zijn dochter Rosseline aandringt, verschijnt hij aan het hof. Alles pleit tegen hem, maar de listige vos weet koningin Nobel met een subliem verhaal én een gerucht over een schat te overtuigen van zijn onschuld.

Over Holland Opera en Duda Paiva Company
Holland Opera is een gezelschap van bevlogen makers die inspireren. Ze maken toegankelijke operavoorstellingen, vanuit de overtuiging dat muziek de universele taal is die kinderen en volwassenen prikkelt tot kijken, luisteren en communiceren. Dat doen ze samen met een nieuwe generatie makers, dansers en musici. Nu reizen ze langs de Nederlandse theaters met hun nieuwste productie Reinaert de V.. Dit keer samen met o.a. Duda Paiva Company, dat in Nederland en ver over de grenzen naam maakt met hun producties vol dans en poppen. De decors en kostuums zijn een lust voor het oog.

De voorstelling Reinaert de V. (7+) is zondag 17 maart om 14:30 uur te zien in Cool kunst en cultuur. Kaarten voor de voorstelling en voor de workshop zijn verkrijgbaar via www.coolkunstencultuur.nl